Odaberite školu     Odaberite razred  
Dostupnost e-Škole scenarija poučavanja

Odabirom razreda i predmeta pristupate popisu scenarija poučavanja za odabrani razred i predmet, priručnicima te praznom predlošku scenarija poučavanja. Scenariji poučavanja dostupni su u dva formata: .pdf i .doc. Klikom na naslov scenarija možete odabrati želite li preuzeti .pdf datoteku scenarija – pod Preuzimanje ili .doc verziju pod Prikaz povezanih datoteka.

Ako scenarij poučavanja želite prilagođavati, odaberite .doc verziju, a ako želite izraditi svoj vlastiti scenarij poučavanja prema konceptu koji je osmišljen u projektu e-Škole, preuzmite prazan predložak scenarija poučavanja.

Pomoć u primjeni scenarija poučavanja

Za bolje razumijevanje scenarija poučavanja i njihovih specifičnosti te mogućnosti primjene u nastavi dostupni su:

Priručnik i Didaktičko-metodičke upute jednake su za sve predmete i razrede.

O e-Škole scenarijima poučavanja

Na ovim stranicama dostupno je ukupno 240 scenarija poučavanja za matematiku, fiziku, kemiju i biologiju za 7. i 8. razred osnovne i 1. i 2. razred srednje škole – po 15 scenarija za svaki predmet i razred.

Scenariji poučavanja predstavljaju materijale za nastavnike u kojima su ponuđene inovativne i maštovite ideje kako provesti nastavne aktivnosti suvremenim pedagoškim metodama uz primjenu odgovarajućih digitalnih sadržaja i alata. Pokrivaju teme iz nastavnog plana i programa i nisu vremenski ograničeni već ih učitelj prilagođava svojim i mogućnostima svojih učenika.

Scenariji poučavanja su izrađeni u sklopu projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)".

Više o scenarijima poučavanja pročitajte na web stranici e-Škole pilot projekta.