• Tribina: Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori

  29. 3. 2019.

  Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine s početkom u 9 sati organizira tribinu pod nazivom Analiza ostvarenih ciljeva projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori. Tribina se održava u sklopu projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori.

  U prvome dijelu tribine će o akreditacijama i reakreditacijama institucija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja govoriti dr. sc. Josip Hrgović, pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, o okretanju politike Sveučilišta u Zagrebu europskoj inicijativi otvorenog pristupa govorit će prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, dok će o otvorenoj znanosti govoriti dr.sc. Jadranka Stojanovski, docentica na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

  U drugome će dijelu izlaganja o pristupu elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija održati djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Mr. sc. Alisa Martek i Ivana Čadovska predstavit će hrvatsku znanstvenu produkciju, Sonja Borak korištenje e-izvora dok će Goranka Mitrović govoriti o bibliometrijskim uslugama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

  Tribina je namijenjena, ponajprije korisnicima elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija, a to su znanstvenici, nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama, studenti te knjižničari u visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, ali i svim novim, mogućim skupinama korisnika.
  Tribina je otvorena za javnost, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. travnja 2019. godine preko obrasca dostupnoga na mreži.

  Program tribine.

Povratak na popis novosti