• CARNET webinari: Izazovi provedbe akcijskih istraživanja i e-Laboraratorij

  8. 10. 2021.

  U proteklim tjednima smo predstavili bogatstvo dostupnih e-Škole digitalnih obrazovnih sadržaja i prikazali smo praktične primjere nastavnih aktivnosti koje uključuju njihovo korištenje u odabranim predmetima: Engleski jezik, Sociologija i Politika i gospodarstvo u webinaru “e-Škole digitalni sadržaji za učenje i poučavanje u mojoj nastavi“.

  Također, odgovorili smo na najčešće postavljana pitanja vezana za MS Teams: kreiranje timova, osnovne operacije s timovima, kako osigurati i pratiti odvijanje nastave u različitim modelima nastave.

  Sljedeći tjedan pozivamo vas da ponovite osnove provedbe akcijskog istraživanja, ali i da upoznate pet zanimljivih zanimljivih digitalnih alata koji će unijeti dodatnu dozu kreativnosti i obogatiti izvođenje online i mješovitom modelu nastave.

  Webinar: Izazovi provedbe akcijskih istraživanja u školi

  U utorak, 12. listopada 2021. godine, u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s četvrtim webinarom u nizu pod nazivom „Izazovi provedbe akcijskih istraživanja u školi“.

  Upoznati se s metodologijom akcijskog istraživanja, ali niste se sami još usudili provesti svoje ili koordinirati provedbu istraživanja u školi? Ovo je webinar u kojem ćete ponoviti osnove provedbe akcijskog istraživanja, upoznati se s dosadašnjim primjerima provedenih istraživanja vezano za digitalne tehnologije u Hrvatskoj i vidjeti koji su najčešći izazovi u provedbi akcijskih istraživanja u školi.

  Pridružite se webinaru i upoznajte se dublje s metodologijom akcijskog istraživanja, kako je izgledala provedba akcijskih istraživanja na CARNET-ovom projektu Škole 2.0, za vrijeme nastave na daljinu tijekom proljeća 2020. godine i koje sve prepreke postoje u provedbi kvalitetnog akcijskog istraživanja, a što su sve (provjereni) recepti za uspješnu provedbu. Webinar je namijenjen ravnateljicama i ravnateljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima i stručnoj službi škole.

  Svi zainteresirani za sudjelovanje na webinaru trebaju:

  1. Prijaviti se putem aplikacije , najkasnije do početka webinara.
  2. Na dan održavanja webinara, prijaviti se u MS Teamse sa svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr i potom pristupiti webinaru putem Microsoft Teams live events alata.

  Webinar: Pet digitalnih alata s e-Laboratorija za inovativnu nastavu

  U srijedu, 13. listopada 2021. godine, u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s petim webinarom u nizu pod nazivom “ Pet digitalnih alata s e-Laboratorija za inovativnu nastavu“.

  e-Laboratorij portal je gdje korisnici mogu saznati sve informacije o alatima, sustavima i aplikacijama za uporabu na području e-učenja. Portal e-Laboratorij bavi se istraživanjem, testiranjem i odabirom dostupnih digitalnih alata za korištenje u nastavi i drugim procesima koji se održavaju u školi (izvannastavne aktivnosti, stručno usavršavanje nastavnika, određena područja poslovanja škole itd.). Kao takav, prava riznica digitalnih alata koja vam stoji na raspolaganju za istraživanje i otkrivanje vrijednih alata koji vam uvelike mogu doprinijeti u izvođenju nastave, ali i u brojnim drugim prilikama.

  Kako bismo vam malo olakšali pronalazak zanimljivih alata, naš voditelj i urednik portala e-Laboratorij izabrao je za vas pet zanimljivih alata koji će vam obogati izvođenje nastave i unijeti dozu inovativnosti. Stoga, ne propustite priliku čuti nešto o e-Laboratoriju, ali i o alatima koje smo izabrali za vas.

  Svi zainteresirani za sudjelovanje na webinaru trebaju:

  1. Prijaviti se putem aplikacije EMA, najkasnije do početka webinara.
  2. Na dan održavanja webinara, prijaviti se u MS Teamse sa svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr i potom pristupiti webinaru putem Microsoft Teams live events alata.

  Nakon prijave u MS Teamse sa svojim elektroničkim identitetom i sudjelovanjem u webinaru, sudionici ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju.

  Na portalu CARNET Meduza možete pogledati kratku videouputu za prijavu u MS Teams/MS Live Event/Web.

  Ako ste propustili prethodne webinare, snimke možete pogledati na CARNET Meduza.

Povratak na popis novosti