• Ciklus online radionica na temu informacijske pismenosti

  12. 8. 2021.

  Goethe-Institut u suradnji s organizacijom Tactical Tech organizira ciklus online-radionica na temu informacijske pismenosti. Radionice su namijenjene knjižničarima i knjižničarkama u narodnim i školskim knjižnicama, a vodi ih Maja Lesinger iz Gradske knjižnice Prelog

  Radni jezik je hrvatski i radi se s materijalima koji su nastali kao dio projekta Data Detox Kit, a bave se različitim aspektima podataka i privatnosti, prvenstveno u odnosu na svakodnevni život.

  Cilj ovog ciklusa je predstaviti radionice i materijale sudionicima i sudionicama te ih osposobiti za njihovo korištenje u radu s drugim kolegicama i kolegama u struci (train-the-trainers) ili s drugim ciljnim skupinama.

  Sastavni dio spomenutog projekta je i Data Detox komplet osmišljen za The Glass Room u Londonu, interaktivnu izložbu koja u fokusu ima globalni dijalog o podacima i privatnosti. Komplet u obje svoje verzije, digitalnoj i tiskanoj, korisnicima nudi jednostavne savjete i tehnike kojima mogu kontrolirati svoju digitalnu privatnost. Besplatno je na raspolaganju na 35 jezika. Goethe-Institut je u suradnji s Tactical Techom osigurao prijevod Data Detox kompleta na hrvatski jezik i stavit će svakom zainteresiranom sudioniku i sudionici radionice na raspolaganje određen broj tiskanih primjeraka.

  Detaljnije informacije, način prijave i datume radionica možete pronaći na mrežnim stranicama Goethe Instituta Kroatien.

Povratak na popis novosti